κλινική διατροφή

Η κλινική διατροφή επικεντρώνεται στη διατροφική αντιμετώπιση μεμονωμένων ασθενών με εδραιωμένη νόσο. Τα θέματα αυτά περιλαμβάνουν τη διαφοροποίηση των διατροφικών αναγκών ανάλογα με τη νόσο, τη βαρύτητα της νόσου και τον βαθμό της δυσθρεψίας, καθώς επίσης και τις μη φυσιολογικές οδούς σίτισης κάνοντας χρήση μη συμβατικών σκευασμάτων τροφής και διατροφικών σχημάτων.
​εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για:

Καρδιαγγειακά νοσήματα

Υπερλιπιδαιμίας (υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων, LDL ή/και ολικής χοληστερίνης)

Χαμηλών επίπεδων HDL (καλή χοληστερόλη)

Μεταβολικού συνδρόμου

Υπέρτασης


Σακχαρώδης διαβήτης

Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1

Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2

Διαβήτη της κύησης


Γαστρεντερολογικές παθήσεις

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Γαστρικό έλκος

Δυσανεξία στην λακτόζη ή καζεΐνη

Κοιλιοκάκη

Νόσος του Crohn

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση


Οστική υγεία

0 comments